Curs operator termoprotectie

Operatorul de termoprotecție efectuează operații de protecție împotriva efectelor încălzirii excesive cauzate de incendii, utilizând sisteme de termoprotecție agrementate

operator termoprotectie fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri ISU

Operator termoprotectie - Cod COR 713105 (Perfectionare)

Descrierea ocupației

Termoprotecţia reprezintă un ansamblu de operaţii care protejează împotriva efectelor încălzirii excesive produse de manifestarea unui incendiu.

Pentru realizarea lucrărilor de termoprotecţie se utilizează sisteme de termoprotecţie agrementate.

Punerea în operă a sistemelor de termoprotecţie necesită o pregătire atentă şi complexă, deoarece se lucrează cu echipamente şi instrumente speciale care solicită cunoştinţe în domeniul construcţii, mecanic şi chimie.

Printre aceste echipamente se numără: instalaţiile de sablare şi instalaţiile de aplicare a sistemelor de termoprotecţie care, de obicei, variază ca structură şi mod de funcţionare.

Totodată, pe lângă aceste echipamente, sunt utilizate diferite instrumente şi aparate de măsură şi control specifice care ajută la determinarea caracteristicilor mediului de lucru, precum şi de calitate a straturilor de sistem de termoprotecţie aplicate.

Competențe profesionale curs operator termoprotectie

  • Pregătirea lucrărilor de termoprotecţie
  • Asigurarea condiţiilor de aplicare a sistemului de termoprotecţie
  • Executarea termoprotecţiei pe suprafaţa structurii de protejat
  • Finalizarea lucrării de termoprotecţie

Exercitarea ocupaţiei se face cu respectarea cadrului legislativ general şi specific, precum şi cu respectarea reglementărilor şi standardelor de produs.

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat.

Dupa absolvirea cursului de operator termoprotectie se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursul de Operator Termoprotecție oferă instruire specializată în protecția împotriva efectelor incendiilor prin utilizarea sistemelor termoprotectoare. Participanții vor învăța tehnici și proceduri avansate pentru aplicarea corectă a sistemelor termoprotectoare pe suprafețele structurilor.

Această pregătire complexă îi va ajuta pe cursanți să devină experți în domeniul termoprotecției, asigurând siguranța și protejând bunurile împotriva incendiilor.

Certificatul obținut la finalul cursului atestă competențele dobândite, deschizând oportunități valoroase de carieră în domeniul construcțiilor, industriei petrochimice și a serviciilor de securitate și protecție.

Cursul se adresează celor interesați să lucreze cu echipamente și instrumente speciale din domeniul construcțiilor, mecanic și chimie, fiind un pas important în dezvoltarea competențelor necesare pentru a face față provocărilor din cadrul intervențiilor de termoprotecție.

Înscrie-te în acest curs și devino un profesionist calificat, contribuind activ la protejarea vieților și a proprietăților în situații de urgență.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere