Curs instalator pentru sisteme fotovoltaice solare

Cursul de specializare Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare pregătește specialiști cu competențe în tehnologiile fotovoltaice, proiectare, montaj, și întreținere. Certificatul recunoscut internațional oferă oportunități în industria energiei regenerabile

instalator pentru sisteme fotovoltaice solare fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri specializare-perfectionare

Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare - Cod COR 741103 (Specializare)

Descrierea ocupației

In ultimele decenii, tehnologiile fotovoltaice au inregistrat o crestere mare a pietei, tendinta sustinuta si de politicile europene privind energia si schimbarile climatice, precum si de legislatiile favorabile ale statelor membre UE.

Exista o mare cerere si un mare potential de dezvoltare a unei cariere in tehnologiilor fotovoltaice. Producatorii, dezvoltatorii si investitorii cauta personal calificat cu competente certificate si posibilitati de asigurare a calitatii in toate fazele de instalare a sistemelor fotovoltaice (proiectare, instalare si intretinere).

Competențe profesionale instalator pentru sisteme fotovoltaice solare

  • Organizarea locului de muncă
  • Aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă
  • Aplicarea normelor de protecţie a mediului
  • Asigurarea calităţii lucrărilor executate
  • Întreţinerea echipamentelor de lucru
  • Asigurarea materialelor pentru lucrările de construcții
  • Montarea structurii suport a sistemelor fotovoltaice
  • Instalarea modulelor fotovoltaice
  • Realizarea conexiunilor electrice între componentele sistemelor fotovoltaice
  • Asigurarea mentenanței sistemelor fotovoltaice

Cursul de specializare Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare, ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile si cunostintele cu privire la teoria de baza in domeniul solar si electric, cu privire la sisteme, componente, proiectare, instalare, punere in functiune si predarea unui sistem PV la scara mica, inclusiv depanare și întreținere.

Instalatorii de fotovoltaice au nevoie de aptitudini mecanice si electrice si trebuie sa fie capabili sa lucreze cu instrumente electrice, scule de mana pentru construirea si fixarea echipamentului.

Cunostintele electrice si o intelegere a matematicii de baza sunt esentiale, precum sunt si abilitatile de rezolvare a problemelor.

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului general obligatoriu.
Alte conditii – sa detina o calificare in domeniul electric, electromecanic sau a unei scoli profesionale in domeniu

Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.
Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursul de specializare Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare (Cod COR 741103) oferă oportunitatea de a dezvolta competențe în tehnologiile fotovoltaice, cu accent pe proiectare, instalare și întreținere. Această carieră are un mare potențial dată fiind creșterea pieței și cererea în domeniu.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere