Curs Fochist la cazane de apă caldă și cazane de abur de joasă presiune

Implica cunostinte si abilitati deosebite privind operarea si supravegherea functionarii cazanelor de abur, apa fierbinte, apa calda si abur de joasa presiune precum si a supraincalzitoarelor si economizoarelor independente, denumite in continuare „cazane”

fochist fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri ISCIR

Fochist la cazane de apă caldă și cazane de abur de joasă presiune - Cod COR 818207 (Specializare)

Descrierea ocupatiei

Ocupatia de fochist se refera la totalitatea competentelor tehnice si organizatorice care permit exploatarea in conditii de securitate a cazanelor si implica cunostinte si abilitati deosebite privind operarea si supravegherea functionarii cazanelor de abur, apa fierbinte, apa calda si abur de joasa presiune precum si a supraincalzitoarelor si economizoarelor independente, denumite in continuare „cazane”.

Fochistul este o persoana instruita si autorizata sa opereze, sa supravegheze cazanele si sa intervina cu promptitudine, prin actiuni specifice si in limitele de competenta, asupra cauzelor care pot produce functionarea anormala sau avarii ale cazanului. Acest lucru presupune o activitate complexa, care depinde de foarte multi factori cum sunt: tipul cazanului si a instalatiilor auxiliare, diversitatea operatiilor care trebuie executate in cadrul limitelor de competenta, multitudinea cunostintelor tehnice pe care trebuie sa le dobandeasca, profesionalismul in activitate, aplicarea normelor de protectia muncii, PSI si a prescriptiilor tehnice ISCIR, protectia mediului inconjurator, etc.

Competențe profesionale Fochist la Cazane de Apă Caldă și Cazane de Abur de joasă Presiune

  • Aplicarea NPM, PSI si a prescriptiilor tehnice ISCIR
  • Pregatirea cazanului pentru pornire
  • Pornirea cazanului
  • Exploatarea cazanului
  • Oprirea, racirea si golirea cazanului
  • Semnalizarea defectiunilor aparute

Condiții de acces (conform CR8-2009)

  1. absolvent al învăţământului general
  2. sa aiba varsta de cel putin 18 ani impliniti
  3. sa indeplineasca conditiile de sanatate pentru manevrarea utilajelor si sa prezinte fisa de aptitudini eliberata de medic de medicina muncii cu mentiunea apt pentru prestarea activitatii de fochist.

Dupa absolvirea cursului fochist la cazane de apă caldă și cazane de abur de joasă presiune se elibereaza un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Autorizatie ISCIR insotit de talonul pentru vize anuale, eliberat de ISCIR Romania.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere