Descrierea ocupației
Electricianul în construcții realizează toată gama de lucrări electrice de joasă și medie tensiune în instalații industriale, civile, de uz casnic și gospodăresc. Se ocupă cu pozarea și conexarea cablurilor de tensiune precum și a celor de comandă, control, semnalizare și a cablurilor de instrumentație, pe trasee de cablu (paturi de cabluri, scări de cabluri, în țevi de protecție sau pozate aparent sau îngropat), montarea echipamentelor electrice parte din instalațiile menționate mai sus, realizarea conexiunilor cablurilor și conductoarelor în doze și la echipamentele electrice, verifică și pune în funcțiune instalațiile electrice realizate.
Competențe profesionale Curs Electrician in Construcţii
- Lucrul in echipa
- Comunicarea interactiva la locul de munca
- Dezvoltarea profesionala
- Organizarea locului de munca
- Aplicarea prevederilor legale referitoare la SSM si in domeniul situatiilor de urgenta
- Intretinerea echipamentului de lucru
- Asigurarea calitatii lucrarilor executate
- Aplicarea normelor de protectie a mediului
- Montajul traseelor de cablu
- Pozare cabluri si conductoare
- Realizarea conexiunilor cablurilor si conductoarelor de joasa si medie tensiune
- Montajul instalatiilor electrice aferente echipamentelor termice, sanitare si HVAC
- Montarea tablourilor electrice de distributie
- Realizarea instalatiei de paratrasnet si a prizei de pamant
Condiții de acces
Absolvent al învăţământului general obligatoriu.
Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.
Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.
Cursul de Electrician în Construcții oferă o formare specializată în domeniul electricității aplicate în construcții, cum ar fi instalații electrice pentru clădiri rezidențiale sau comerciale.
Participanții vor învăța despre normele și standardele de siguranță în lucrul cu echipamentele electrice, precum și despre modul corect de instalare și mentenanță a instalațiilor electrice.
Cursul combină teoria cu sesiuni practice, permițând cursanților să exerseze abilitățile într-un mediu controlat, sub îndrumarea experților în domeniu.
După absolvire, cursanții vor primi un certificat recunoscut, ceea ce le va deschide oportunități valoroase de angajare în domeniul construcțiilor, ca electrician specializat în instalarea și întreținerea sistemelor electrice.