Curs bucătar

Cursul de bucătar pregătește participanții în abilități și cunoștințe necesare pentru a deveni bucătari profesioniști. Vei învăța despre tehnici de gătit, pregătirea ingredientelor, crearea de rețete delicioase și prezentarea estetică a preparatelor culinare

bucatar chef fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri de calificare

Bucatar - Cod COR 512001

Descrierea ocupației

Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii.

Bucatarul utilizeaza in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele in preparate culinare.

Competențe profesionale Curs Bucătar

  • Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și a reglementărilor în domeniul situațiilor de urgență specifice bucătăriilor și spațiilor anexe aferente
  • Aplicarea normelor igienico-sanitare specifice bucătăriilor şi de siguranţa alimentelor
  • Aplicarea normelor de protecţie a mediului, prevenirea și combaterea risipei alimentare și a deșeurilor alimentare
  • Respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/calitatea/prezentarea preparatelor
  • Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turismului și alimentației
  • Aplicarea principiilor nutriției sănătoase și echilibrate
  • Asigurarea calităţii materiilor prime şi auxiliare, a semipreparatelor și preparatelor culinare
  • Aplicarea noțiunilor de bază despre organizarea activităților specifice în bucătărie
  • Efectuarea operaţiilor primare asupra materiilor prime şi auxiliare
  • Realizarea semipreparatelor culinare
  • Realizarea preparatelor culinare
  • Prezentarea estetică a preparatelor culinare
  • Aplicarea noțiunilor de evidență operativă specifice activității din bucătări

Cursul de bucătar îți oferă competențele necesare pentru a lucra în restaurante, hoteluri, cafenele sau pentru a deschide propriul tău business în domeniul gastronomiei.

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului general obligatoriu.

Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere