Curs ajutor bucătar

Cursul de ajutor bucătar formează participanții în tehnici de bază ale bucătăriei, oferindu-le cunoștințe despre prepararea ingredientelor, utilizarea ustensilelor și echipamentelor, pentru a sprijini bucătarii în pregătirea mâncărurilor

ajutor bucatar fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri de calificare

Ajutor bucatar - Cod COR 941101

Descrierea ocupației

Ajutorul de bucătar este o ocupație din cadrul sectorului de producție (bucătărie) aflat într-o unitate de alimentație independentă sau parte a unui complex hotelier, unități de catering.
Cunoștințele, deprinderile, aptitudinile și atitudinele unui ajutor de bucătar în mediul său de lucru se referă la manipularea alimentelor, producție culinară cu grad redus de complexitate, curățenie, ambalare, respectând normele legale de protecția muncii, igienă și siguranța alimentelor, protecția mediului.

Competențe profesionale Curs Ajutor Bucatar

  • Aplică și menține regulile de depozitare și păstrare a alimentelor, semipreparatelor și preparatelor culinare conform indicațiilor
  • Verifică termenele de valabilitate a materiilor prime și asigură rotirea stocurilor
  • Pregătește preliminar alimentele prin operații fizice și termice: sortează, spală, curăță, decongelează, taie, opărește, frige, alte operatii specific
  • Efectuează sub supraveghere tratamente termice simple folosind friteuza, cuptorul cu microunde, top-fryer-ul, alte aparate din dotare
  • Debarasează și asigură curățenia curentă în bucătarie, depozite, platforma de gunoi
  • Întreține ustensilele din bucătărie și alte echipamente din dotare
  • Ambalează preparatele culinare în vederea livrării
  • Respectă NPM, PSI, SU
  • Respectă normele de igienă și siguranță a alimentelor
  • Respectă normele de protecția mediului

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului primar.

Dupa absolvirea cursului de ajutor de bucatar se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Un curs de ajutor bucătar este un program de formare conceput pentru a pregăti persoanele interesate să devină asistenți în domeniul culinar. Scopul acestui curs este de a oferi participanților cunoștințe de bază și abilități practice necesare pentru a lucra într-o bucătărie profesională sau pentru a sprijini un bucătar în activitățile zilnice.

Participarea la un astfel de curs poate pregăti persoanele pentru o carieră în domeniul culinar, oferindu-le baza necesară pentru a lucra în restaurante, hoteluri, cantine sau alte unități de alimentație publică.

De asemenea, acest curs poate fi util și pentru persoanele care doresc să-și dezvolte abilitățile culinare în cadrul gospodăriei lor sau pentru a obține o mai bună înțelegere a procesului de gătit.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere