Curs electromecanic

Oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a deveni un specialist în domeniul electromecanicii. Vei învăța despre funcționarea și repararea sistemelor electrice și mecanice, cum ar fi motoarele, instalațiile electrice, echipamentele de automatizare.

electromecanic fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri specializare-perfectionare

Electromecanic - Cod COR 742214 (Specializare)

Descrierea cursului

Electromecanicul montează, reglează şi repară aparate şi echipamente electrice şi energetice de toate tipurile (motoare electrice, dinamuri, tablouri de comandă şi distribuţie, instrumente sau componente electrice la maşini, autovehicule, precum şi partea electrică la obiectele de uz casnic etc.).

Competențe profesionale Cus Electromecanic

  • Utilizarea mijloacelor moderne de comunicare
  • Utilizarea terminologiei tehnice de specialitate
  • Utilizarea materialelor electrotehnice
  • Utilizarea aparatelor electrice de măsură
  • Montarea / demontarea bobinelor sistemelor electromecanice
  • Montarea, demontarea şi repararea motoarelor electrice
  • Punerea în funcţiune a sistemelor electromecanice
  • Testarea performanţei şi securităţii sistemelor electromecanice
  • Întreţinerea sistemelor electromecanice

Cursul Electromecanic reprezinta o calificare a personalului care activeaza în domeniul tehnic ce combină procese si proceduri extrase din ingineria mecanica si cea electrica. Electromecanica se concentreaza pe interactiunea sistemelor electrice si mecanice in ansamblu si asupra modului in care cele doua sisteme interacționeaza intre ele.

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului general obligatoriu.

Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursul de electromecanic se axează pe montarea, demontarea și repararea motoarelor electrice, precum și pe punerea în funcțiune și testarea performanței și securității sistemelor electromecanice.

Prin programul său bine structurat, cursanții învață să identifice și să remedieze defectele apărute în motoarele electrice, contribuind astfel la optimizarea funcționării acestor sisteme esențiale în diverse domenii industriale și rezidențiale.

Pe lângă cunoștințele specifice domeniului electromecanic, cursul de electromecanic încurajează dezvoltarea abilităților de comunicare și lucru în echipă, esențiale pentru o integrare reușită într-un mediu de lucru dinamic și interdisciplinar.

Absolvenții acestui curs devin candidați atractivi pentru angajatori din diverse industrii, inclusiv producție, construcții, întreținere și service, beneficiind de oportunități de carieră promițătoare și posibilitatea de a contribui la progresul tehnologic al societății.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere