Descriere ocupație
Ocupaţia se adresează celor care se ocupă cu activitatea de cultivare a legumelor prin crearea unor condiţii de viaţă corespunzătoare plantelor în scopul realizării de producţii în vederea valorificării şi a consumului.
Cursul de Legumicultor presupune o sferă largă de competențe aferente în lucrul cu solul, înființarea culturilor, producția și valorificarea ei în condiții profitabile. Activitățile specifice ocupației implică cunoașterea particularităților biologice ale diferitelor specii, soiuri și hibrizi, precum și relațiile dintre plante și factorii mediului înconjurător.
În cadrul acestei ocupații, este necesară cunoașterea cerințelor specifice ale fiecărei specii în privința temperaturii, luminii, apei și hranei, pentru a putea interveni cu măsuri adecvate. De asemenea, implică gestionarea aprovizionării cu materii și materiale, precum și comercializarea producției, solicitând abilități de manageriat. Dezvoltă-ți expertiza în domeniul legumiculturii prin acest curs și obține certificarea pentru a deveni un manager eficient în industria agricolă.
Competențe profesionale Legumicultor
- Stabilirea amplasamentului si a structurii culturilor legumicole
- Aprovizionarea cu materii prime si materiale (seminte, material saditor, ingrasaminte, pesticide
- Producerea materialului saditor
- Pregatirea terenului pentru infiintarea culturilor legumicole de camp
- Infiintarea culturilor legumicole de camp
- Executarea lucrarilor de intretinere a culturilor legumicole
- Asigurarea recoltarii produselor legumicole si desfiintarea culturii
- Stocarea si depozitarea productiei legumicole pentru valorificare si consum
- Comunicarea la locul de munca
- Munca in echipa
- Aplicarea NPM si NPSI
Una dintre cele mai vechi ocupații ale omului – Legumicultura – are astăzi nevoie de o nouă abordare și noi cunoștințe pentru a se adresa cu profesionalism nevoilor de consum din ce în ce mai ridicate.
Cursul de legumicultor este esențial, întrucât vizează obținerea unor competențe în prelucrarea solului, înfiinţarea culturilor, realizarea producţiei şi a valorificării ei în condiţii cât mai profitabile.
De asemenea, nu vor fi omise nici noțiuni legate de particularităţile biologice ale diferitelor specii, soiuri şi hibrizi, precum şi relaţiile dintre plante şi factorii mediului înconjurător.
Condiții de acces
Absolvent al învăţământului general obligatoriu.
Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.
Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.
Obține certificarea recunoscută și dezvoltă-ți expertiza în domeniul legumiculturii, deschizându-ți noi perspective de carieră în industria agricolă.