Curs servant pompier

Pregătește participanții să devină membri ai echipei de intervenție în situații de urgență. Vei învăța despre tehnicile de stingere a incendiilor, acordarea primului ajutor, gestionarea riscurilor și comunicarea eficientă în timpul intervențiilor

servant pompier fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri ISU

Servant pompier - Cod COR 541104 (Perfectionare)

Descrierea ocupației

Ocupatia se aplică servantilor pompieri care execută operațiuni pentru interventie si activităti de prevenire a incendiilor, atât la agenti economici cât si pentru domeniul public.

Ocupatia presupune o sferă largă de competente pentru desfăsurarea operatiunilor de intervenție la stingerea incendiilor, evacuarea si/sau protejarea persoanelor, animalelor, bunurilor si valorilor materiale, înlăturarea efectelor accidentelor si dezastrelor, precum si activităti de control a modului de respectare a normelor si reglementărilor tehnice primind prevenirea si stingerea incendiilor, de punere în functiune a sistemelor, instalatiilor si aparatelor de detectare, alarmare, alertare si stingere a incendiilor.

Deoarece activitătile specifice se desfăsoarã în echipe de minimum două persoane, lucrul în echipă si o bună comunicare la locul de muncă contribuie la desfăsurarea corespunzătoare a tuturor activitătilor.

Competențe profesionale Curs Servant Pompier

  • Efectuarea activitatilor de pregatire pentru interventie în situatii de urgenta
  • Desfasurarea activitatilor premergatoare interventiei în situatii de urgenta
  • Executarea interventiei în situatii de urgenta
  • Intretinerea mijloacelor tehnice de interventie din dotare
  • Aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea în munca
  • Aplicarea normelor de protectie a mediului

Cursul servant pompier îți oferă abilitățile necesare pentru a contribui activ la protecția și siguranța comunității.

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului general obligatoriu

Dupa absolvirea cursului de servant pompier se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursul de Servant Pompier oferă o pregătire completă pentru a deveni un profesionist calificat în domeniul pompierilor și salvării de vieți. Participanții vor învăța tehnici specifice, proceduri și modul de operare al echipamentelor de intervenție în situații de urgență.

Această formare specializată le va permite participanților să acționeze cu profesionalism în timpul intervențiilor de urgență, asigurând siguranța comunității și gestionarea eficientă a situațiilor de criză.

Certificatul recunoscut confirmă competențele dobândite, deschizând oportunități valoroase de carieră în domeniul protecției civile și al securității publice.

Cursul de Servant Pompier reprezintă o etapă crucială în dezvoltarea competențelor necesare pentru a face față provocărilor din cadrul intervențiilor de urgență și a contribui la protejarea vieților și bunurilor.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere