Curs lucrător comercial

Cursul de lucrător comercial pregătește participanții în abilități și cunoștințe necesare pentru a lucra în domeniul vânzărilor și comerțului. Vei învăța despre tehnici de vânzare, relaționarea cu clienții, gestionarea stocurilor și promovarea produselor

lucrator comercial fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri de calificare

Lucrator comercial - Cod COR 522303

Descrierea ocupației

Ocupatia de lucrator comercial presupune vânzarea produselor, întocmirea si raportarea situatiei vânzarilor, actualizarea stocurilor de produse, operatiuni ce sunt realizate într-un cadru general de desfasurare a activitatii punctului de vânzare asigurat în conditiile respectarii normelor de calitate, igiena, sanitar veterinare, protectia mediului si de sanatate si securitate în munca.

Competențe profesionale Curs Lucrător Comercial

  • Aplicarea legislației în vigoare privind sănătatea și securitatea în muncă, apărarea împotriva incendiilor și pentru situații de urgență
  • Aplicarea cerințelor legale specifice profesiei
  • Oferirea de asistență clienților cu privire la selectarea produselor, caracteristicile și funcționarea acestora
  • Identificarea şi menținerea relației cu clienții
  • Realizarea vânzărilor
  • Asigurarea de servicii de post-vânzare
  • Monitorizarea comenzilor și a cantității stocurilor
  • Organizarea expunerii produselor
  • Întocmirea documentelor de evidență a achizițiilor și vânzărilor
  • Menținerea relațiilor cu furnizorii

Cursul îți oferă competențele necesare pentru a lucra în magazine, supermarketuri, centre comerciale sau alte unități de vânzare cu amănuntul.

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului gimnazial obligatoriu.

Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursul de Lucrător Comercial îți oferă pregătirea necesară pentru a deveni un profesionist în domeniul vânzărilor și serviciilor clienților.

Participanții vor învăța tehnici de prezentare a produselor, gestionarea stocurilor și promovarea vânzărilor, dezvoltându-și abilitățile de comunicare și negociere.

Instruirile practice și simulările de scenarii de vânzare vor completa cunoștințele teoretice, ajutându-i pe cursanți să se pregătească pentru provocările reale dintr-un mediu de vânzări.

Certificatul obținut la finalul cursului va atesta competențele și experiența în domeniul vânzărilor, deschizându-le oportunități de angajare în diverse sectoare comerciale și magazine.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere