Curs frigotehnist

Pregătește participanții în abilități și cunoștințe necesare pentru a lucra în domeniul instalațiilor frigorifice și de climatizare. Vei învăța despre principiile de funcționare ale sistemelor frigorifice, instalația și mentenanța acestora

frigotehnist fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri de calificare

Frigotehnist - Cod COR 712701

Descrierea ocupației

Ocupatia se aplica lucratorilor care deservesc instalatiile frigorifice de producere a frigului industrial cu diferite capacitati, din unitatile specifice industriei alimentare.

Ocupatia se aplica pentru instalatiile frigorifice cu racire indirecta, in care exista un circuit intermediar intre incinta racita si grupul frigorigen.

Ocupatia presupune o sfera larga de competente pentru desfasurarea activitatilor de exploatare, intretinere si reparatii pentru toate partile componente principale ale instalatiei frigorifice: agregatul frigorigen, aparatele de comanda, control si automatizare, instalatiile anexe si incinta racita.

Desfasurarea activitatii presupune respectarea tuturor conditiilor de lucru, a instructiunilor de exploatare, intretinere si reparare pentru fiecare echipament din instalatia frigorifica.

Deoarece orice perturbare aparuta in cadrul instalatiei frigorifice poate avea efecte generalizate asupra unitatii de productie respective, se impune respectarea cu responsabilitate a normelor de protectia muncii, a normelor de protectia mediului si a normelor igienico-sanitare.

Deoarece activitatile specifice se desfasoara in echipe de minimum doua persoane (min. o persoana care supravegheaza agregatul frigorigen si min. o persoana care supravegheaza instalatiile anexe si incinta racita), lucrul în echipa si o buna comunicare la locul de munca contribuie la buna desfasurare a tuturor activitatilor.

Competențe profesionale Frigotehnist

 • Comunicarea interactiva la locul de munca
 • Lucrul in echipa
 • Aplicarea normelor igienico – sanitar – veterinare si de protectie a mediului
 • Aplicarea NPM si NPSI
 • Planificarea activitatii proprii
 • Asigurarea cu materiale, piese de schimb, AMC-uri si echipamente specifice
 • Diagnosticarea deficientelor de functionare a instalatiei frigorifice
 • Intocmirea documentelor specifice
 • Intretinerea curenta a instalatiei frigorifice
 • Punerea / scoaterea in / din functiune a instalatiei frigorifice
 • Remedierea defectiunilor uzuale ale instalatiei frigotehnice
 • Supravegherea instalatiei frigorifice

Cursul îți oferă competențele necesare pentru a lucra în industria frigotehnică, în companii specializate sau înființând propriul tău serviciu de frigotehnică.

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului general obligatoriu.

Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere