Curs pavator

În cadrul Cursului de Pavator, vei dobândi abilitățile necesare pentru a realiza pavaje de calitate în construcții și amenajări exterioare. Vei învăța să pregătești terenul, să lucrezi cu diverse materiale și să realizezi finisaje estetice și durabile.

pavator fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri de calificare

Pavator - Cod COR 711902

Descrierea ocupației

Pavatorul se ocupă în principal cu planificarea şi pregătirea activităţii de pavare, executarea lucrărilor pregătitoare pentru pavare, realizarea pavajelor, prepararea betoanelor şi mortarelor. Activitatea pavatorului constă în pavarea suprafeţelor de circulaţie, atât în spaţii acoperite, cât şi în spaţii descoperite, în condiţii de temperaturi extreme, acest lucru determinând o expunere permanentă la oscilaţii de temperatură şi umiditate.

Pavatorul din sectorul construcţii măsoară, taie dale şi pavele, cioplește piatră, realizează pavaje din dale, pavele şi piatră, sapă, compactează fundaţia şi pavajul, montează accesoriile, prepară betoane şi mortare pentru fixarea pavajului, utilizează echipamente termice de compactat şi electrice de găurit, tăiat şi cioplit, intervine pentru reabilitarea pavajelor deteriorate și identifică corect tipul de pavaj care trebuie folosit pentru remedieri.

Competențe profesionale Pavator

  • Organizează locul de muncă
  • Întreține echipamentele de lucru
  • Aplică prevederile legale referitoare la SSM şi în domeniul situaţiilor de urgenţă
  • Aplică normele de protecție a mediului
  • Asigură conformitatea lucrărilor executate
  • Aplică cunostințe generale de comunicare
  • Munca în echipă
  • Pregătește stratul support
  • Realizează pavaje
  • Prepară betoane şi mortare

Cursul Pavator îți oferă competențele necesare pentru a lucra în companii de construcții, autorități locale sau pentru a deschide propria afacere în domeniul pavării.

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului gimnazial obligatoriu.

Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursul de Pavator îți oferă abilitățile și cunoștințele necesare pentru a crea pavaje estetice și durabile în domeniul construcțiilor și amenajărilor exterioare.

Participanții vor învăța să pregătească terenul pentru pavaj, să lucreze cu diverse materiale precum piatra, betonul sau pavelele și să realizeze finisaje de înaltă calitate.

Instruitorii specializați îți vor oferi îndrumare practică și teoretică în tehnici de pavare, utilizarea uneltelor și echipamentelor specifice.

Obținerea certificatului recunoscut va atesta competențele dobândite și îți va deschide oportunități în industria construcțiilor și amenajărilor exterioare.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere