Curs legator

Cursul de legător cărți formează participanții în tehnici și abilități de legare manuală a cărților, oferindu-le cunoștințe despre selecția și pregătirea materialelor, tehnici de cusut și aplicare a copertelor, pentru a crea cărți frumoase și durabile

legator fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri de calificare

Legator - Cod COR 732301

Descrierea ocupației

Calificarea în meseria de Legător este necesară pentru cei care lucrează în departamentele arhivistice din cadrul creatorilor și deținătorilor de documente, documente create în decursul activității lor.

Ocupația de legător cuprinde toate activitățile și procedurile necesare pentru executarea lucrărilor de ansamblare mecanică, manuală și specială a tipăriturilor, documentelor în vederea obținerii unui tot unitar.

Legătorul este persoana care adună, îndosariază și urmărește documentele pentru a constituii dosarele necesare a fi arhivate. În acest sens legătorul manual colaborează îndeaproape cu arhivarul pentru a ordona și lega întocmai documentele conform nomenclatoarelor aprobate.

Competențe profesionale Curs Legator

  • Utilizarea standardelor in procesele tehnologice poligrafice
  • Utilizarea culorii in poligrafie
  • Pregatirea materialelor pentru efectuarea proceselor tehnologice poligrafice
  • Pregatirea formelor de tipar
  • Realizarea ambalajelor
  • Efectuarea proceselor tehnologice in legatorie

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului general obligatoriu.

Dupa absolvirea cursului de legator se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursul de legător cărți este conceput pentru a pregăti participanții în arta tradițională a legării manuale a cărților. În cadrul acestui curs, veți învăța diverse tehnici și abilități necesare pentru a crea cărți cu o calitate și o estetică remarcabilă.

Veți învăța despre selecția și pregătirea materialelor precum hârtia, pielea sau materialele sintetice pentru coperte.

Cursul de legător cărți vă oferă o înțelegere aprofundată a procesului de legare și vă încurajează să dezvoltați creativitatea și abilitățile artistice în producția de cărți unicat sau în recondiționarea și restaurarea cărților vechi. Veți învăța și despre metodele de conservare și protecție a cărților în timp.

Acest curs vă pregătește pentru a lucra ca legător cărți în ateliere de legare, edituri, biblioteci sau chiar pentru a deschide propriul dvs. atelier de legătorie. Vă veți putea bucura de satisfacția de a crea obiecte de valoare și de a contribui la conservarea patrimoniului cultural prin restaurarea și îngrijirea cărților vechi și prețioase.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere