Curs dulgher tamplar parchetar

Cursul de dulgher tâmplar parchetar pregătește participanții în abilități și cunoștințe necesare pentru a lucra în domeniul construcțiilor și renovărilor, cu accent pe lucrările de dulgherie, tâmplărie și montaj parchet

dulgher tamplar parchetar fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri de calificare

Dulgher Tamplar Parchetar

Descrierea ocupației

Dulgherul – tamplar – parchetar este muncitorul din constructii-montaj a carui activitate se compune din: executarea schelelor necesare lucrului la inaltime pentru lucrarile de zidarie si finisaje la interior si exterior, executarea cofrajelor pentru diferitele elemente de rezistenta ale constructiilor (fundatii, stalpi, grinzi, plansee, scari, pereti) din beton armat monolit, montarea elementelor prefabricate care alcatuiesc structura de rezistenta a cladirilor etajate, montarea pardoselilor din lemn (dusumele din scandura, parchet de diferite esente fag, stejar, foi de parchet laminat), executarea acoperisului tip sarpanta, incadrarea si ajustarea tamplariei.

Competențe profesionale Curs Dulgher Tamplar Parchetar

 • Comunicarea interactiva la locul de munca.
 • Efectuarea unor calcule matematice simple.
 • Identificarea sarcinilor si planificarea activitatii.
 • Aplicarea procedurilor tehnice de executie si control a calitatii.
 • Utilizarea instrumentelor, sculelor, uneltelor, masinilor, utilajelor si instalatiilor.
 • Respectarea N.S.S.M. si P.S.I.
 • Executarea schelelor
 • Executarea cofrajelor
 • Montarea panourilor prefabricate.
 • Executarea pardoselilor din lemn.
 • Executarea acoperisului tip sarpanta.
 • Incadrarea si ajustarea tamplariei.

Vei învăța tehnici de măsurare, tăiere, asamblare și finisare a materialelor lemnoase, pentru a crea structuri și mobilier de calitate și pentru a instala parchetul în mod precis și estetic.

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului general obligatoriu.

Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.
Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursul de Dulgher, Tâmplar, Parchetar îți oferă oportunitatea de a dobândi cunoștințe și abilități esențiale în lucrul cu lemnul. Vei învăța să construiești și să restaurezi structuri din lemn, să realizezi mobilier și să montezi pardoseli din parchet cu precizie și măiestrie.

Instruitorii specializați îți vor oferi îndrumare practică în atelier, permițându-ți să exersezi tehnici diverse, de la tăiere și asamblare la finisare și lăcuire.

Cursul combină teoria cu practica, permițându-ți să dezvolți cunoștințe solide și să-ți pui în aplicare creativitatea în proiecte de construcții și amenajări interioare.

Obținerea certificatului recunoscut îți va deschide uși în industria construcțiilor și a amenajărilor interioare, oferindu-ți posibilitatea de a lucra ca dulgher, tâmplar sau parchetar calificat.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere