Curs asfaltator

Cursul de asfaltator pregătește participanții în abilități și cunoștințe necesare pentru a lucra în domeniul construcției și întreținerii suprafețelor asfaltate. Vei învăța despre tehnici de pregătire a suprafețelor, aplicare a stratului de asfalt și nivelare

asfaltator fundatia apt international cursuri perfectionare

Formular înscriere

Cursuri de calificare

Asfaltator - Cod COR 711904

Descrierea ocupației

Asfaltatorul se ocupă în principal cu desfășurarea unor activități specifice de pregătire a stratului suport, de preparare și așternere pe acesta a mixturilor asfaltice, compactare a stratului de mixturi asfaltice, precum și aplicarea tratamentelor de protecție specială.

În cadrul cursului veți învăța cum se prepară mixurile asfaltice, cum se prepară stratul suport, dar și cum se pot remedia defecțiunile apărute în timpul execuției și în timpul exploatării îmbrăcăminților executate din mixturi asfaltice.

Competențe profesionale Asfaltator

 • Planificarea activitatii proprii
 • Comunicarea la locul de munca
 • Lucrul in echipa
 • Efectuarea de calcule matematice simple
 • Aplicarea normelor de sanatate si securitate in munca, de protectai mediului si de PSI
 • Aplicarea procedurilor de calitate
 • Compactarea stratului de mixturi asfaltice
 • Prepararea mixturilor asfaltice in instalatii automatizate
 • Aplicarea tratamentelor de protectie speciala
 • Asternerea mixturilor asfaltice
 • Pregatirea stratului suport

Cursul de Asfaltator va ajuta sa va dezvoltati aptitudinile necesare pentru a putea indeplini cerintele legate de aceasta ocupatie (atentie, indemanare, spirit de echipa, putere de analiza si decizie, corectitudine, asumarea responsabilitatii, etc.) si sa detineti un volum mare de cunostinte teoretice si practice pentru a va desfasura activitatea in companii din domeniul constructiilor.

Condiții de acces

Absolvent al învăţământului gimnazial obligatoriu.

Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.

Certificatul de calificare are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.

Cursul Asfaltator îți oferă pregătire specializată pentru a deveni un profesionist în domeniul construcțiilor rutiere.

Participanții vor învăța tehnici avansate de pregătire și aplicare a asfaltului pentru a crea suprafețe rutiere durabile și de calitate.

Instruitorii cu experiență îți vor oferi îndrumare practică în utilizarea corectă a utilajelor și echipamentelor specifice pentru aplicarea asfaltului.

Cursul acoperă și aspecte importante privind siguranța și respectarea normelor tehnice în timpul lucrărilor de asfaltare. Certificatul obținut va atesta competențele dobândite și îți va deschide oportunități în industria construcțiilor rutiere.

Cursuri care te-ar putea interesa

Formular înscriere