Cursuri de initiere/Curs de Prim Ajutor

Curs de Prim Ajutor

Conform art. 10  din legea 319/2006 Protectia Muncii (SSM). 

Va propunem instruirea personalului dumneavoastra in acordarea „primului ajutor de baza”, conform art. 10  din legea 319/2006 Protectia Muncii (SSM). 

Viata persoanei accidentate depinde,in mare masura, de acordarea imediata a primului ajutor si de instruirea si priceperea celui care intervine primul la locul accidentului.

Cursul de prim ajutor este cursul de baza de ajutor temporar acordat in caz de urgenta pentru salvarea vietii, prevenirea unor complicatii ulterioare si ameliorarea suferintelor pana in momentul in care  serciciul SMURD sau Ambulanta  poate sa intervina. 

Instruim intr-un sistem organizat, la locul de munca, personalul din cadrul societatilor comerciale sau al institutiilor, in vederea dobandirii cunostintelor teoretice si practice privind modul de acordare de prim ajutor in situatii de urgenta.

 

In aceste cursuri de instruire in "Acordarea de Prim Ajutor" se folosesc materialele moderne de prezentare, respectiv: laptop, videoproiector, ecran, manechine, targa, mulaje rani, consumabile medicale etc.

Curs de prim ajuto

Aceste Cursuri de Prim Ajutor sunt concepute special pentru a instrui, informa si pregati angajatir din intreprinderile mici si mijlocii, in functie de tipurile de risc sau de tipul de accidente la care sunt expusi.

Diploma de absolvire  va fi eliberata dupa absolvirea cursului, in urma examenului ce consta intr-o proba de pregatire teoretica si una de pregatire practica.

 

Cursurile de prim ajutor acopera cunostintele necesare pentru a oferi suportul esential de baza victimelor accidentelor la locul de munca. Procedurile folosite de formatorii nostri au la baza recomandarile Ghidurilor in Resuscitare Cardiopulmonara (RCP), a Consiliului European de Resucitare (ERC) si ale Consiliului National Român de Resuscitare.

Conform Ghidurilor in Resuscitare Cardiopulmonara, cunostintele si abilitatile de prim ajutor trebuie facute o data pe an.

Cursul in domeniul primului ajutor  se desfasoara pe baza unei programe de instruire conform legislatiei in domeniu avand in vederea formarmarea profesionala continua a adultilor.

Cursul este sustinut de cadre medicale cu experienta pe ambulanta si in activitatea didactica, atestate ca "formatori de formatori" - ANC

Programa de instruire cuprinde:

  • Introducere in S.N.U. si S.M.U.
  • Lantul supravietuirii
  • Resuscitarea cardio-pulmonara S.V.B.
  • Reguli de conduita in acordarea primului ajutor
  • Organizarea activitatii de acordare a primului ajutor
  • Notiuni de acordare a primului ajutor psihologic
  • Siguranta persoanelor care acorda primul ajutor
  • Cazuri in care se acorda primul ajutor
  • Manevre de prim ajutor