BRUTAR- Cod Nomenclator 7412.1.1
Descrierea ocupatiei
Ocupatia se refera la descrierea tuturor operatiilor tehnologice specifice obtinerii produselor de brutarie: paine si specialitati de panificatie si anume:
- verifica calitatea materiilor prime;
- cantareste ingredientele pentru fabricarea aluatului;
- amesteca si framanta aluatul cu mana sau masina;
- modeleaza, remodeleaza, pozitioneaza aluatul in cuva;
- incarca tavile in cuve si apoi le introduce in cuptoare;
- curata si unge tavile si recipientele;
- monitorizeaza temperatura cuptorului pentru a determina coacerea grupurilor de paine si cornuri;
- poate opera utilaje care taie felii, produc cornuri, chifle;
- poate intretine si curata echipamentul;
- poate opera linii tehnologice pentru fabricarea aluatului si a produsului finit in mari cantitati.
COMPETENTE PROFESIONALE :
-
Comunicarea la locul de munca
-
Efectuarea muncii în echipa
-
Aplicarea NPM si NPSI
-
Asigurarea calitatii lucrarilor efectuate
-
Asigurarea conditiilor igienico - sanitare
-
Asigurarea propriei dezvoltari profesionale
-
Planificarea activitatii proprii
-
Depozitarea materiilor prime si a materialelor
-
Dozarea materiilor prime si auxiliare
-
Executarea coacerii produselor de panificatie
-
Framantarea aluatului
-
Pregatirea materiilor prime si auxiliare
-
Pregatirea produselor in vederea livrarii
-
Receptia materiilor prime si a materialelor
-
Urmarirea fermentarii si prelucrarii aluatului
Curs Brutar Cluj
|